Saturday, 29 March 2014

Nurbeautyline Soy Collagen My Testimoni

Lama dah aku tak update pasal testimoni produk2 penjagaan kecantikan. Malas teramat sgt nk taip.

Ok, ari ni nak cerita pasal soy collagen keluaran nurbeautyline, btw sebelum ni aku ade consume herbalife, minum shake, teamix dan pil omega tu. Tak serius mana sgt consume herbalife ni sbb ianya product diet/nutrisi. Rasanya nutrisi aku cukup..nak berdiet sangat takde la gumuk sangat..kurus kering en hubby tak suka.Consume lebih kurang je,cuma suka laa herbalife ni, makan la makanan byk mana pong..berat menten je..huhuhu.

Melalut cerita sal herbalife, so proceed pada Soy Collagen ni. Dulu pernah gak minum soy collagen, masa tu dia ade 2 jenis. Yg biasa dan premium. Aku consume yg premium, lebih skit kandungan kolagen dan lebih bayarannya. Ade la minum dekat2 2 bulan aku stop..biasa la, jenis cepat jemu. Tp mmg bagus laa aku cakap, kulit jadi smooth gitu, gebu sangat2...tp kenapa ntah aku stop?? Rugi plak rasanya, huhuhu.

Soy Collagen Premium (Old Packaging)


Aku minum yg original flavor, bukan coklat. Rasanya sangatlah beshh!! seperti korang buh full cream milk+air kotak soya tu, emm yummy...mmg suka sgt2. Aku minum pagi sebelum breakfast dan malam sebelum tidur. Lagi satu soy collagen ni org preggy pon bleh minum tau..ni kisah 3 tahun lepas okey..hehehe

Disebabkan aku preggy sekarang, aku pong mula teringat kt soy collagen ni. Herbalife aku stop laa, xberani nak proceed. Masa nak beli tu sume dah bertukar wajah, aku mula kalut, xreti dah nak beli yg mana satu, cuma ari tu teringat yg premium je.

Soy Collagen Premium (New Packaging)

Masa pergi kat kiosk barang2 kecantikan tu, aku double confirmkan dulu dengan penjual kat situ, betul ke org preegy bleh minum ni? pastu budak yg jual tu tanya, "akak dah lama mana mengandung?" aku jawab laa baru je masuk 3 bulan. So dia xadvice aku beli yg premium, dia kta klu 7 bulan ke atas boleh laa kak... jadi kena minum yang biasa tu je.


Soy Collagen 

So aku beli seperti kat gambar di atas, ade promosi 3 kotak RM60, aku mintak kurang dia bagi RM58 jer..huhuhu. Packaging baru ni cantik skit pastu dia ade cam penambahan kalsium dan vitamin C. Kira ok laa..rasa pon xubah cam dulu2 jugak. Dah hampir 2 bulan minum ni..aku malas nk minum susu ibu mengandung, kira replace dgn mnde alah ni pon dh cukup, ade kalsium kan tu..hihihi

Minum ni, aku xde masalah cramp kaki, dlu 4 kali preggy klu time mengeliat confirm kena serang cramp kaki..sakit woo. Pastu masa cek HB plak mak aih, 13.8...pekatnya darah aku, setahu aku range HB utk ibu mengandung 11-12 je, ni terlebih plak dah. Minum air gula, syukur xde GDM...B/P tinggi pong xde, sama jer cam preggy anak sulung dulu, cuma letih laa preggy tua2 ni.

Dr segi kesan, kulit mmg lembut gitu, kulit muka licin.. pori2 mengecil dan kurang berminyak,kulit badan sume rasa smooth dan gebu, best sangat.. tp masih xmampu utk mengawal pertumbuhan jerawat. Kalau tangan tu, sapu je losyen, fuyoo...cam tangan anak dara je rasanya (perasan betol aku..hahaha). Xde kedut2 cakap nko...

Masih spt dulu, amalkan 2 kali sehari..pg dan malam, perut kena kosong tau..

5 comments:

  1. Assalam.. kak sy nk tnyela soy collagen ni utk kcantikan luar@dalaman sekli..? kwn sy ckp bleh gebukn dlaman sekli cth mcm bleh gebukn breast & dlaman ... btol ke?

    ReplyDelete
  2. sy pernah consume soy collagen ni tp sakit perut yg amat sangat 2 hr berturut2 slps consumed then sy stopped n pulangkan pd penjual w.pun x dpt blk wang belian....takut long effect

    ReplyDelete
  3. Mmg elok,dgn izin Allah..sya mkn da 6 kotak,tp stop.mmg masa mkn,kulit elok,yg nmpk sgt parut kat muka,hilang pelan2..

    ReplyDelete
  4. Mmg elok,dgn izin Allah..sya mkn da 6 kotak,tp stop.mmg masa mkn,kulit elok,yg nmpk sgt parut kat muka,hilang pelan2..

    ReplyDelete
  5. Kwn sy mkn soycollagen ni..
    Dia dr kurus kering..
    Jd berisi skit n nmpk putih..
    Sy pon try bnda ni nk tmbh berat
    Huhu

    ReplyDelete