Sunday, 10 March 2013

Vita Health L-Glutathione

Salam,

Tak habis2 dengan glutathione aku ni, bila la pigmentasi nk hilang. Setakat ni ade la pudar sikit, tp rasanya bukan kesan daripada pengambilan Glutathione ni, tp kesan drp pencuci muka yg aku pakai bagi menggantikan pencuci muka Himalaya.

Aku plak jenis tak sabar dan hangat2 tahi ayam, beli apa2 produk terus nk kesan ajaib. Actually byk produk menjanjikan kesan serta merta tapi tak berani nk cuba. Agak diragui kandungan dan kesan jangka panjang.

Buat masa ni baru je seminggu aku guna Vita Health L-Glutathione.


Aku beli kat farmasi, paket camni la, harga RM150.00. Bila baca cara pemakanan, katanya sebiji skali mkn, tp tak bgtau plak brp kali sehari..setakat ni aku telan sebiji jer sehari, mesti lambat kesannya kan? sebab sebiji pil mengandungi 100mg gluta je.

So aku ingat mulai esok nk makan 2 kali sehari pagi dan malam. Tapi jangan lupa makan dengan vitamin C. Walaupun dlm pil ni dah ade kandungan vitamin C (tak banyak dlm 125mg klu tak silap) tapi badan kita boleh menyingkirkan vitamin C jika terlebih. Lagi elok klu ambik yg 500mg per tablet, if nk consume 2 kali sehari la. Skrg ni aku makan vitamin C yg 1000mg sbb sekali je mkn pil gluta ni.

Btw, baca review org kata nk tengok kesan 3 bulan baru nampak, so kita jumpa lagi 3 bulan yer untuk aku rate produk ni..















10 comments:

  1. Saya telah membeli dari laman web ini
    http://www.eggtag.com/vitahealth-l-glutathione-plus-twin-pack-30s-x-2.html

    ReplyDelete
  2. orait.. x sabar nk tggu result akak ni.. :)

    ReplyDelete
  3. Sebulan lebih consume...parut2 jerawat je hilang, tapi pigmentasi mmg tak kesan sangat pun!! rasa frust pun ade...

    ReplyDelete
  4. hi sis, i tgh review product ni sebelum beli, mana mana sis? Kulit jadi ok tak?

    ReplyDelete
  5. Beli kt farmasi....btw dpt hilangkan parut jerawat dan ade la sikit2 whitening effect but mesti kna consume at least 3 months

    ReplyDelete
  6. kena banyak minum air masak...baru kesannya cepat dan berkesan

    ReplyDelete
  7. Assalam tuan, Boleh kongsi di sini, apa kesannya kpd tuan?

    ReplyDelete
  8. Assalam tuan, Boleh kongsi di sini, apa kesannya kpd tuan?

    ReplyDelete